TO
27.4.2017

5.8.2016 09:00

Kymenlaaksoon toivotaan päivystystä

Kymenlaakson maakuntaprojektin ohjausryhmä on päättänyt, että sosiaali- ja terveysministeriön päivystysasetusluonnoksesta annettava lausunto pohjautuu Carean hallituksen päätökseen. Lausunto on Kymenlaakson lähtökohta neuvoteltaessa erityisvastuualueen sairaaloiden ja toimijoiden työnjaosta.

Carean hallitus esittää maakunnalliselle Sote-työryhmälle, että Kymenlaaksossa on tulevaisuudessakin kaksi ympärivuorokautista päivystyspistettä: erikoisalojen päivystyspalveluita tarjoava keskussairaala Kotkassa ja yhteispäivystyspalveluita tarjoava Poks/Ratamo Kouvolassa. Päivystyksen ja päiväkirurgian säilyminen Kouvolassa sisällytetään lausuntoon.

Lausunto on valmisteltu alkuviikosta. Seuraavaksi se toimitetaan kunnille sekä kuntayhtymille käsiteltäväksi ja edelleen lähetettäväksi ministeriöön 10. syyskuuta 2016 mennessä.

KAI-PEKKA VESALAINEN