yeezy350find
Ankkuri
SU
22.7.2018
P�iv�n s��
PK-Lehti
 

11.8.2017 00:00

Kolttosia 60 vuoden takaa

Tämän minä muistan! -sarja. Kari Kinnunen kävi Sataman kajo -valokuvanäyttelyssä ja löysi vanhasta valokuvasta vielä ne vaahterat, joiden latvuksissa tuli piileskeltyä yli 60 vuotta sitten.

Pojanviikarit piileskelivät vaahteroiden siimeksessä yli kolmen metrin korkeudessa. Eletään 1950-luvun puoliväliä Ruotsinsalmenkadun ja Vuorikadun kulmauksessa ja vaahterat kasvoivat laita-aidan takana Teiholan talon naapuritontilla. Pojat olivat sitoneet siiman päähän lompakon.
–Siinä ne ohikulkijat silmiemme alla yrittivät noukkia lompakkoa huonolla menestyksellä, kun tempasimme sen aina siimasta nykäisten tavoittelijan ulottumattomiin. Kaiken kukkuraksi syljeskelimme vielä ihmisten niskaan, paljastaa Kari Kinnunen yli 60 vuoden takaisia kepposiaan.
Eikä hän tehnyt kepposiaan tietenkään yksin, vaan mukana olivat aina naapurin pojat.

Toinen Kinnusen mieleen jäänyt kepponen liittyy vastapäisen Palotornin vuoren kukkaistutuksiin.
–Jo silloinen kaupunginpuutarhuri harjoitteli kukkien asettelua ja me viikarit osoitimme arvostuksemme repimällä kukat maasta.
Kolmas Kinnusen mieliin painunut tapaus liittyy ravintola Kenttiin ja Tukkukaupan taloon, jossa Kinnunen asui.
Yhdessä Tukkukaupan talon torneista säilytettiin Kentin kirjanpitoa ja tositteita.
–Eihän me pojankossit osattu antaa arvoa niille paperilappusille. Ne oli sidottu sopiviin puntteihin, joita oli kiva nakella tornin ikkunoista kadulle. Osan vielä sytytimme tuleen ja ne leijuivat alas tosi näyttävinä tulipalloina.

Kari Kinnunen puhuu kepposista, jotka olivat kotkalaisten poikien arkea vuosina 1953–1955.
Nyt jo muutaman vuoden eläkkeellä ollut Kari Kinnunen teki työuransa rehtorina Työväen Akatemiassa, joka on yleissivistävää ja yliopiston  perusopetusta tarjoava kansanopisto opetuksen painottuessa  yhteiskuntatieteellisiin, humanistisiin, käyttäytymistieteellisiin ja kulttuurisiin aineisiin.
–En minä rehtorina myöskään takertunut pieniin oppilaiden konnuuksiin enkä rangaissut niistä.
Seppo J.J. Sirkka

  • Tämän minä muistan! -juttusarja liittyy Sataman kajo -valokuvanäyttelyn kuviin ja ilmestyy Ankkurissa viikoittain.
  • Ensimmäinen sarjassa julkaistu juttu oli: Mulilammessa leikittiin kesät talvet (Ankkuri 5.8.2017)
  • Valokuvanäyttely Sataman kajo on nähtävillä Kotkan Valokuvakeskuksessa 27.8. saakka.
  • Samannimistä valokuvateosta, joka esittelee Kotkan lähihistoriaa 50 vuoden ajalta, myy Valokuvakeskus, Suomalainen Kirjakauppa Kauppakeskus Pasaatissa ja K-supermarket Hyvätuuli.
  • Sataman kajo -näyttelyn toteuttamisessa ovat olleet mukana kaupunkilehdet Ankkuri & PK, SOS International Oy, Kotkan Valokuvakeskus, Painotalo tt-urex Oy Ab ja Eastpress Oy.
Lue uusin numero Ilmoita tekstarilla Lisää uutiskuva Ilmoita tehokkaammin
Mediakorttiin on tiivistetty kaikki ilmoitusasiakkaan tarvitsema tieto seikkaperäisesti. Mediakortista löytyvät myös jakelulevikkiä ja yhteyshenkilöitä koskevat tiedot. Mediakortin lukemiseen tai tulostamiseen tarvitset ilmaisen pdf-ohjelman.
Voit lähettää kaupunkilehteemme mielipiteen tai rivi-ilmoituksen tekstiviestinä. 160 merkin mielipideviesti maksaa 0,95 euroa. Rivi-ilmoituksen hinta on 12 euroa. Palvelu toimii DNA:n, Elisan, Kolumbuksen, Saunalahden ja Soneran liittymissä.
Kolari, kyläjuhla, hauska sattumus? Onko sinulla mielessäsi hyvä juttuvinkki? Ota yhteyttä meihin, niin katsotaan yhdessä, olisiko ideasta ainesta pienemmäksi tai vähän isommaksikin jutuksi. Parhaat juttuvinkit palkitaan!
Askarruttaako sinua joku lehteemme liittyvä asia? Haluatko antaa toimitukselle tai ilmoitusmyynnille palautetta? Etkö tiedä mihin osastolle pyyntösi osoittaisit? Käytä silloin tätä kätevää palautelomaketta.
Käyntiosoite: Kymenlaaksonkatu 4, 48100 KOTKA Postiosoite: PL 238, 48101 KOTKA Avoinna: ma-pe klo 9-16.30 Lauantaisin suljettu.
Puhelin: (05) 210 4400 (vaihde) Sähköpostit: etunimi.sukunimi(at)ankkurilehti.fi Verkkojulkaisun päätoimittaja: Petri Piipari.
Sivustomme käyttää evästeitä.