KE
24.10.2018

23.5.2018 00:00

Tutustumisretki Kyminlinnaan

Kyminlinnan historiaan ja rakennuksiin tutustutaan torstaina 24.5. Kotka-seuran järjestämällä maksuttomalla retkellä. Kokoontuminen on kello 18 kesäteatterin portilla.

Kasarmi- ja vartiorakennuksia ja linnoitusmiljöötä esittelee kotkalainen Ari Vihreäluoto.

Kyminlinna on tärkeä osa Kotkan historiaa. Se kuului osana venäläisten Kustaa III:n sodan jälkeen rakennuttamaan Kaakkois-Suomen linnoitusjärjestelmään. Linnoitus muodosti Ruotsinsalmen merilinnoituksen kanssa kaksoislinnoituksen.

1920–1930-luvuilla Kyminlinna toimi inkeriläisten pakolaisten leirinä. Linnoitus on toiminut myös sotavankien kokoomaleirinä, kulkutautisairaalan keuhkotautiosastona ja suojeluskuntien ampumaratana. Kyminlinna oli Suomen puolustusvoimien käytössä vuosina 1939–2005.