yeezy350find
Ankkuri
PE
14.12.2018
P�iv�n s��
PK-Lehti
 

20.7.2018 00:00

Koulu kävi kaupaksi

Kaupunki on toisen kerran saanut myydyksi Mussalon vanhan puukoulun. Nyt ostajana on kotkalaispariskunta Toni ja Niina Huhtala.

He remontoivat ja kunnostuttavat talon perheensä kodiksi ja liiketoimintaan. Toni Huhtala on hieronta- ja jumppa-alan yrittäjä.
Kauppasumma on 70 000 euroa. Siihen sisältyy liki 2 700 neliömetrin tontti.

Edellisen kerran Kotka teki entisestä koulusta kaupat syksyllä 2012 Nanni ja Miika Mamian kanssa. Kolme vuotta myöhemmin osapuolet sopivat kaupan perumisesta. Kaupunki palautti ostajille kauppasumman, 150 000 euroa.
Perusteena purulle oli talon huono kunto sekä se, että kaupungin antamat tiedot rakennuksen saattoivat ostajien mielestä olla puutteellisia.
Nanni Mamia oli tuolloin Vihreiden kaupunginvaltuutettu. Seuraavan kesän lopulla Mamia erosi valtuustosta muutettuaan Helsinkiin.

Huhtaloilla oli tiedossa talon menneisyys. Rakennuksen kunto askarrutti, mutta ei varsinaisesti pelottanut, onhan se pysynyt pystyssä jo 125 vuotta.
–Tekemistä siellä riittää ja on täysi arvoitus, mitä vielä löytyy. Alempaa hirsikerrosta ja nurkkia pitää uusia. Katto on täysi mysteeri, Toni Huhtala kuvailee.
–Kaikki selviää aikanaan. Ensimmäinen vuosi näyttänee jo aika paljon.
Taloa tutkiessaan ja kolutessaan perhe on Toni Huhtalan sanoin ”kokenut riemua ja iloa, välillä käyty kauhistuksen ja hirvityksen pohjalla”.

Perhe on varustautunut siihen, että kunnostus muuttovalmiuteen ”ottaa oman aikansa”. Aikataulua ei ole laadittu, sen asettaminen kun on tässä vaiheessa mahdotonta.
–Itse tehdään niin paljon kuin mahdollista. Ammattilaisia käytetään tarvittaessa, Toni Huhtala toteaa.
Vaikka suunnitelmat tuppaavat muuttumaan, joitain aihioita tulevasta perhe on mietiskellyt. Yksi tarkoitus on, että Mussalossa Toni Huhtalalla on mahdollisuus laajentaa liiketoimintaa.
Nykyisissä tiloissa Kalliokoskella hän tarjoaa erilaisia hierontapalveluja klassisesta urheiluun. Etukylässä tulee riittämään tilaa myös jumppaan, miehellä kun on myös movement-koulutus.
PAAVO VANIALA
Lue uusin numero Ilmoita tekstarilla Lisää uutiskuva Ilmoita tehokkaammin
Mediakorttiin on tiivistetty kaikki ilmoitusasiakkaan tarvitsema tieto seikkaperäisesti. Mediakortista löytyvät myös jakelulevikkiä ja yhteyshenkilöitä koskevat tiedot. Mediakortin lukemiseen tai tulostamiseen tarvitset ilmaisen pdf-ohjelman.
Voit lähettää kaupunkilehteemme mielipiteen tai rivi-ilmoituksen tekstiviestinä. 160 merkin mielipideviesti maksaa 0,95 euroa. Rivi-ilmoituksen hinta on 12 euroa. Palvelu toimii DNA:n, Elisan, Kolumbuksen, Saunalahden ja Soneran liittymissä.
Kolari, kyläjuhla, hauska sattumus? Onko sinulla mielessäsi hyvä juttuvinkki? Ota yhteyttä meihin, niin katsotaan yhdessä, olisiko ideasta ainesta pienemmäksi tai vähän isommaksikin jutuksi. Parhaat juttuvinkit palkitaan!
Askarruttaako sinua joku lehteemme liittyvä asia? Haluatko antaa toimitukselle tai ilmoitusmyynnille palautetta? Etkö tiedä mihin osastolle pyyntösi osoittaisit? Käytä silloin tätä kätevää palautelomaketta.
Käyntiosoite: Kymenlaaksonkatu 4, 48100 KOTKA Postiosoite: PL 238, 48101 KOTKA Avoinna: ma-pe klo 9-16.30 Lauantaisin suljettu.
Puhelin: (05) 210 4400 (vaihde) Sähköpostit: etunimi.sukunimi(at)ankkurilehti.fi Verkkojulkaisun päätoimittaja: Petri Piipari.
Sivustomme käyttää evästeitä.